“Det er ikke til at se ved første øjekast, men det lyseblå opholdsrum i værestedet Gang I Gaden på Vesterbro er proppet med investeringsobjekter.”

Sådan starter Altinget.dks sprogekvilibrist og redaktør for Civilsamfundsportalen, Carsten Terp, hans artikel om den nye aktie for udsatte borgere på Vesterbro. Finere kunne det ikke været skrevet.

“Tag nu Lonnie. Hun ligner måske ikke en guldrandet forretning, men det er takket være hendes exceptionelle kreativitet, at værestedet aldrig går ned på blåtonede papirpyramider, spraglede svuptikugler, farvestrålende julestjerner og andet pynt. 

Ligesom Lonnie har de andre brugere af værestedet i Istedgade talenter og ressourcer, nogle skjulte – andre mere åbenlyse. 

Derfor har den sociale organisation Settlementet nu sat udsatte borgere på aktier, og det er værd at investere i, selv om aktionærerne ikke skal sætte næsen op efter en finansiel forrentning af deres indskud. Afkastet er et helt andet, pointerer Margrethe Wivel, forstander i Settlementet.

”Når du køber en aktie, får du mulighed for at sikre, at en medborger i dit lokalsamfund får den helt basale hjælp, han eller hun har brug for – mad, bad og fællesskab,” siger Margrethe Wivel”.

Kampagnen for Gang i Gaden

I løbet af november og december har vi arbejdet med at skabe opmærksomhed om Gang i Gaden på forskellige niveauer. Indledningsvist fik vi skrevet Gang i Gadens arbejde ind i mediernes fokus på Mændenes Internationale Kampdag. Her var to brugere af værestedet inde i Go’ Aften Danmark og der blev samtidig udgivet klummer i nationale aviser. Efterfølgende producerede vi Vesterbroaktien og afholdte lancering den 5. december, hvor både P4 København, Berlingske, Vesterbrobladet og TV2 Lorry dækkede nyheden.

Følg med i kampagnen – til januar kommer der nemlig en animationsfilm om værestedet med en helt særlig speaker, der støtter kampen for værestedet.